Västergötlands Judoförbunds ungdomslag levererar resultat!

 

Söndagen den 13e November avgjordes riksmästerskapen för distriktens ungdomslag i judo. Tävlingen gick sedvanligt i Lindesberg där judons riksidrottsgymnasium är placerat. Tävlingen vänder sig i första hand till ungdomar i kategorierna U15 och U17 men i de lättaste viktklasserna kan det ibland bli aktuellt att sätta in en duktig tjej eller kille från U13.

När man tävlar i lagtävling inom judo så sätts ett lag samman i förutbestämda viktklasser. Varje lagmedlem kan därefter samla matchvinster och poäng till laget. Vid RM tävlar tjejer och killar i två separata lag med sju viktklasser i varje men det finns även lagtävlingar för mixade lag.

Förra året hade VJF med ett lag på killsidan som kände på hetluften, dock inget tjejlag. Året före det hade vi inget lag med alls. Inför årets upplaga hade distriktet förberett sig målmedvetet med gemensamma träningar och en målsättning att befästa VJF som en medaljkandidat. Tanken är ju givetvis att sporra distriktets flitigast tränande ungdomarna till att jobba ännu hårdare och ge dem något speciellt att se fram emot.

För killarnas del blev det en riktig nagelbitare mot slutet. Efter inledande seger mot Uppland följt av ytterligare en vinst mot starka Värmland/Örebro kom så en förlust mot det starka och blivande segrarlaget från Judo Syd. Detta sänkte på intet sätt moralen i laget utan killarna bet ihop inför den avgörande matchen mot Sörmland/Östergötland och vann där på ett imponerande sätt. Vilka två utav dessa fem lag som skulle få gå vidare till semifinal stod mellan VJF, Syd och Uppland. Med absolut minsta möjliga marginal blev det klart att VJFs grabbar hade dragit det kortaste strået. Många hängde med huvudet men med lite tillbakablick insåg de flesta att insatsen varit enorm och dämparankan helt fantastisk och man kunde därmed åka hem med huvudet högt ändå och siktet inställt på revansch nästa år.

Tjejerna hade i motsats till killarna marginalerna på sin sida. Förhoppningar om medalj fanns givetvis men inget var på något sätt klart inför sista matchen mot Stockholms lag. Tävlingen hade inlett tungt med förlust mot blivande finalisterna från Värmland/Örebro och ytterligare ett nederlag mot Judo Syd. Efter att en nedåtgående spiral startat kan det ibland vara svårast att vända trenden men tjejerna fullkomligt sopade matten med Södra Norrland i tredje matchen och var givetvis taggade inför avgörandet mot Stockholm. Det är viktigt att aldrig ge upp och tjejerna fick också utdelning för sitt slit med en bronsmedalj som belöning efter en avslutande vinst!

Målet inför 2012 är givetvis klart, vi skall nå ett ännu bättre resultat. Fler samträningar är planerade, ungdomarna vet vad som står på spel och massor med engagerade personer runt laget borgar för att det nog också kan bli så.

Laguppställning:

TJEJER
-40 Ida Alverstedt
-44 Emma Henriksson
-48 Nellie Einstein
-52 Henrietta Sundqvist
-63 Linnea Johansson
+63 Cassandra Antonsson

KILLAR
-42 Marlon Salojensaari, Gustav Edvinsson
-46 Pontus Antonsson, Johannes Storm
-50 William Björklund, Carl Edvinsson
-55 Lucas Andersson
-60 Alexander Maatoug, August Ambjörnsson
-66 Felix Elofsson
+66 Patrik Johansson

STAB
Lars Johansson
Hans Edvinsson
Rebecka Hemb

COACHER
Peter Larsson
Thomas Bock
Dorota Antonsson
Peter Antonsson
Adam Einstein
Vido Henriksson

LAGLEDNING
Mattias Edvinsson
Annette Hellqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *