Info om RM laget 2011

 

Under våren hade VJF ett randoriläger i Borås. Inriktningen var RM som avgörs till hösten men alla som ville köra randori var välkomna och det blev fantastisk uppslutning. Förutom ungdomarna själva var det också flera klubbtränare med på mattan. Dessutom fick vi extra sparring av tävlingsveteraner som Jonas Sandström, Evelina Lundahl, Julia Hansson och Adam Einstein. Några av ungdomarna hade redan börjat lära känna varandra under lördagens sydcup, ytterligare andra slöt upp i dojon på lördag kväll medan några kom först på söndag morgon. Den sociala gemenskapen är en jätteviktig del inom vårt distrikt. Ett särskilt tack riktar vi också till Kenneth Lundahl som lagade jättegod mat och alla övriga ledare som hjälpte till. Ni behövs!

 

Vi hade hoppats på att kunna få en nystart på dessa läger med 10-15 deltagare. Det blev över 60! Somliga hade en tydlig målsättning att ta en plats i laget, några ville bara sparras lite extra och ytterligare andra ville få testa var de står nivåmässigt. Spridningen var stor med allt från SM-medaljörer till motionärer och det är fantastiskt att se hur vi kan träna tillsammans i vår sport trots att nivåskillnaderna ibland är stora. Däremot så var det nog somliga som kom till insikt att man kanske behöver öka träningsdosen något under hösten. Detta är ju precis vad sådana läger är till för! Andra tog chansen att testa sina favorittekniker på icke klubbkamrater och som därmed heller inte visste vad som skulle komma. Förhoppningsvis fick alla med sig något hem som man kunnat träna vidare på.

 

Snart drar höstens termin igång igen. RM kommer givetvis att vara en av höjdpunkterna men innan dess skall vi ha ytterligare ett läger, denna gång i Lilla Edet. Till dess vill jag rikta en uppmaning till alla tränande och instruktörer: Träna mycket randori! Nästa läger kommer att bli ännu tuffare än det förra och om man skall orka med två randoripass på samma dag så måste man förbereda sig. Och kom ihåg, igen är uttagen till laget och ingen är heller o-uttagen. Alla platser är öppna!

 

Vi ses snart!

 

Edde & Annette

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *