Dubbla medaljer på RM

image

 

Västergötland tog dubbla medaljer på RM

Sällan tidigare har Västergötland åkt med ett så starkt lag på flicksidan som 2013.

Med de tre landslaguttagna Nellie Einstein, Emma Henriksson och Amanda Håkansson gavs en stabil stomme i laget som höll hela vägen fram till guld via 4-2 segrar över i tur och ordning Södra Norrland, Stockholm och slutligen Värmland/Örebro. Stort grattis till våra duktiga tjejer.

 

Även pojklaget såg stabilt ut med nyblivna landslagsuttagna William Björklund i spetsen. Matcherna började med  4-3 över Dalarna och sedan var laget via 4-3 seger mot Södra Norrland i semifinal.

I den andra poolen hade under tiden Värmland/Örebro och Uppland tagit sig vidare till semifinal på bekostnad av Stockholm och Göteborg.

I semifinalen mötte vi Uppland som vi slog ut i förra årets RM. Täta matcher  som vi tyvärr förlorade med minsta möjliga marginal och till slut en total förlust med 3-4.

I finalen möttes Uppland och Värmland/Örebro där till slut Uppland stod som segrare med 4-3.

 

Att sedan vår Ida blev utnämnda till bästa judoka gjorde ju inte dagen sämre direkt.

 

Efter en mer än godkänd tävling med guld och brons anträdde vi hemresan som även den blev onödigt spännande med byte av buss efter det att vår ursprungliga buss vägrat lämna Lindesberg.

Det var ett trött men glatt gäng som kom hem sent på lördagskvällen.

Vi vill från VJF rikta ett stort tack till alla som medverkade till att göra denna dagen så lyckosam. Såväl tävlande som coacher, ledare och föräldrar.

 

VJFs styrelse via Göran

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *