Västgötalaget / RM

2015 års RM

Höstens förberedelser

Som förberedelse för årets RM har VJFs ungdomar deltagit vid totalt 9 träningsläger med olika arrangörer. Det har varit rutinerade tränare som har delat med sig av sina kunskaper till de 25-35 ungdomar i åldrarna 12-20 år som har medverkat på lägren. Det är oerhört glädjande att se hur de tränar tillsammans med den respekt och ödmjukhet de visar för varandras kunskap och förmåga.

Sista lägret inför RM var ett rent randori-läger i Borås för att samla laget och ta tillfälle i akt att med ungdomarna då även diskutera igenom andra viktiga inslag såsom näringsintag, vikten av vila och träningsmängd. Detta blev en trevlig lagsamling inför det stundande RM-et.

Tävlingen

Med samtliga landslagtjejer borta från 2013-års guldlag stod tjejlaget inför en tuff utmaning vid årets RM. Trots detta kämpade tjejerna väl men fick sig sig slagna med 2-4, 3-4 & 1-5 i de tre matcherna och därmed utslagna.

Pojklaget såg stabilt ut med landslagsuttagna William Björklund i spetsen. Via 6-1-seger över Värmland/Örebro, knapp 3-4-förlust mot Stockholm och sedan åter en mycket knapp 3-4-förlust mot Dalarna stod pojklaget mot starka Judo Syd i semifinal. Det blev täta matcher som vi tyvärr åter förlorade med 3-4.

Starkt kämpat och brons även i år.

I finalen möttes Stockholm och Judo Syd där slutligen Stockholm tog hem guldet.

Efter bankett var det äntring av bussen och ett trött men glatt gäng som kom hem sent på lördagskvällen.

Medverkade i laget gjorde:

TJEJER

−44                Linnea Persson & Klara Håkansson

−48                Wilma Tholin

−52                –

−57                Denice Stenlund

−63                Carolina Johansson

+63                Gabriella Basmaji

KILLAR

−46                Emil Henriksson

−50                Carl Björklund

−55                Massiolah Maqsoudi & Gustav Edvinsson

−60                Rasmus Sandblom & Lennart Kussner

−66                Lukas Andersson & Dan Johansson

−73                William Björklund

+73                Felix Elofsson & Gustav Bohm

Ledare var: Emma Henriksson, Linnea Johansson, Rebecka Hemb, Zeljeka Persson, Vido Henriksson, Hasse Edvinsson, Janne Wikander, Nicklas Björklund, Magnus Bohm, Pelle Håkansson och Göran Cornelius.